Пловдивски булевард се превърна декор на уестърн. Мъж от ромски произход се разходи с коня си необезпокояван по пътното платно на една от натоварените артерии - булевард  „Шести септември”. Господинът дори не бе спрян, да не говорим и за глобен от близко разположените униформени. Водачът на кончето се бе запътил към ромската махала „Столипиново”. На няколко пъти той и четириногото създадоха опасност за движението, но това въобще не притесни нашия герой.

Фактът, че са забранени каруците и конете на големите булеварди също не трогнаха каубоя. Може би, защото забраната е само на теория. Многократно сме ви показвали как каруци се придвижват по улици и булеварди в града. Не са редки случаите, когато свободно пуснати коне пасят по тревните площи и разделителните острови.

Нашата сцена, която не е от Дивия запад, а от Пловдив-  бъдещата Европейска столица на културата, не е прецедент. Преди време ви показахме как кон с двама цигани преминават по тротоарите и дори пресякоха на светофарите в Кършияка.

Още за комичния случай вижте ТУК

TNS.bg