Шофьор на тежкотоварен камион се помисли за състезател и обърка бул. „Кукленско шосе” със скоростен път. Във видео изпратено ни от наш читател се вижда как камионът развива скорост от 80 км/ч. насред града и то в тъмните часове на денонощието.

Подобна скорост е абсолютно недопустима за подобен вид превозно средство, като изискванията са 50км/ч. в града, 80км/ч. извън града, 90км/ч. на скоростен път и 100км/ч. на магистрала.

Дори и да няма трафик през нощта, шофьорът на камиона определено поставя себе си и другите участници в движението в опасност. Важно е шофьорите да обръщат внимание, че в тъмната част на денонощието разстоянието на видимост е значително по-малко и скоростта следва да е такава, че автомобилът (камионът)  да спира в тази зона на видимост.

„Камионът кара изключително бързо за подобен вид превозно средство, ако нещо изскочи на пътя и му се наложи да спре, как ще го направи с такъв тежкотоварен камион”, отбелязва и нашият читател.

Според ЗДвП ако даден шофьор бъде хванат да се движи с превишена скорост между 21-30 км/ч. в населено място, то той се санкционира с глоба от 100 лева.