Знаете ли за какво служат големите червени кранове по улиците? Вероятно повечето от вас смятат, че пожарникарите ги използват, за да гасят с тях пожари.

Повечето от вас може би, но не и търговец от пловдивското село Брестник, който е намерил далеч по-практичен начин да употреби крана, от който се лее безотчетна вода. Читател на TrafficNews.bg е заснел как частникът щедро мие плочките и улицата пред магазина си, като освен че по този начин отстранява мръсотията, разхлажда и района. Остава обаче въпроса "Кой?". Кой плаща за този лукс?

"Всяка вечер собственика на магазин на центъра на с. Брестник мие площадката пред магазина си с вода от пожарния кран. Въпроса е кой плаща за това и дали това е предназначението на крана?" пита и нашия читател. 

TrafficNews.bg се обърна със същия въпрос към Дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението, чиято  собственост са крановете". От там заявиха, че използването им не по предназначение е абсолютно забранено и досега не са имали подобен случай. За изразходваната неправомерно вода отношение трябва да вземе дружеството "ВиК".

TrafficNews.bg благодари за активното гражданско отношение на всички читатели, които ни изпращат снимки и видео на наглеците.

Ако и вие имате снимки, видео или информация за каквито и да било нарушения – изпращайте ги на имейл: redaktor@trafficnews.bg.

TrafficNews.bg