И преди сме говорили за това, че маркировката на пешеходните пътеки тип "зебра", изглежда, заблуждава някои от шофьорите, че става дума не за място, през което пешеходците пресичат улици, а за паркинг. Пореден пример за това ни изпрати читател на TNS.bg, успял да заснеме таксиметров шофьор в нарушение.

Снимките, изпратени ни от нашия читател, показват как таксито е спряло върху пешеходна пътека на булевард "Македония", точно пред сградата на кметството на район "Южен". "Едва ли е чакал клиент, а по-скоро е спрял за почивка, защото като ме видя, че го снимах, по най-бързия начин този наглец отпраши", пише читателят ни.

Шофьорът сигурно е видял знака, показващ, че е забранено спирането за паркиране и престой, и е решил да спре преди него. Хубаво, но поне да не беше насред пътя и върху пешеходна пътека.

TNS.bg благодари за активното гражданско отношение на всички читатели, които ни изпращат снимки и видео на нарушителите. Ако и вие имате снимки, видео или информация за каквито и да било нарушения – изпращайте ги на имейл: redaktor@trafficnews.bg . 

Още новини четете ТУК

TNS.bg