Родители и деца окепазиха спортна площадка в Кършияка, сигнализира читател на медията ни. Съоръжението, което се намира в междублоково пространство на ул. „Седянка“, има окаян вид заради системното изхвърляне на отпадъци и унищожаване на огражденията.

Местни негодуват, че миналото лято районното кметство е подменило част от съоръженията, но от освежаването почти няма следа.

Чупенето на загражденията на цялото игрище не е спирало никога. Кочината – също! Ежедневно родители с деца играят и оставят след себе си всички боклуци на земята, въпреки че контейнерите са на 10 крачки разстояние“, пояснява Елена, жител на квартала.

От снимки, предоставено до медията ни, личи, че около палети, използвани за пейки, има купчина с отпадъци от опаковки, особено пластмасови бутилки. По земята е пълно с фасове.

На какво учат децата си такива родители? Че всичко общо може да се унищожава, замърсява? Такава нация няма бъдеще!“, допълва възмутено тя.

За съжаление подобен вандализъм и простащина са твърде честа гледка в спортните площадки и паркове в Пловдив. На практика почти няма такива, които имат приятен вид и носят мотивация за спорт и активност у младото поколение. А парадоксът е, че сигналите с подобна насоченост не спират, възмущението на гражданите е шумно, но въпреки това решение на проблема – не изниква. Едно е сигурно – ако продължаваме учим на това децата си –  нито „общото“, нито „частното“ ще имат бъдеще!

Детска площадка под тепетата осъмна в покъртителен вид след съботен запойКакво да очакваме от поколение, което трябва да расте в такава среда