Своеволията на собственици на автомобили в Кючука продължават. За това сигнализираха за пореден път, жители на ул. „Димитър Талев“ 132. Само преди дни медията ни публикува статия по темата, когато отново живеещ в сградата, разположена на този адрес се оплака, че няма достъп до гаража си.

Причината за това е редовното паркиране на автомобили пред гаражите в сградата, които възпрепятстват възможността на другите водачи, да приберат колите си.

Голяма част от собствениците на гаражи си мислят, че могат да спират автомобилите си пред тях, но това въобще не е така, тъй като пространството пред гаража не е тяхна собственост. Заради липсата на паркоместа и прекалено големия брой автомобили все повече домакинства паркират колите си пред гаражите, но това не е правилно.

Многократно читателят ни не успява да влезе в гаража си, заради паркиралите автомобили. Той също многократно е провеждал разговори с хората, които му пречат, като за пореден път ни изпрати кадри на колите, които паркират пред гаража на съседа му. Обяснението на собствениците на автомобилите е, че тази колата вътре била тяхна и съответно могат да паркират отвън.

В чат група на живущи в кооперацията, мъжът преди дни отново е обяснил на собствениците на въпросните автомобили, че му пречат да влезе в гаража си.

„На мен ми пречите и многократно съм го казвал. Пречите ми да излизам и влизам, как да ви го обясня? Който иска да пробва да влезе и излезе от моя гараж, ще ме разбере”, пише мъжът.

Участници в групата пишат:

„Спряла си пред своя собственост и на никого не си попречила и запушила пътя. Станахме известни с тези статии в TrafficNews".

Съдейки по написаното, жителите в кооперацията въобще не са запознати, че паркирайки по този начин, собствениците на автомобили са в пълен разрез с правилата за движение по пътищата и общинските наредби. 

Собственичката на автомобила, който пречи пък от своя страна отговаря следното:

„Като толкова ти пречим се откажи от този гараж и си наеми друг. Ти си наемател, ние няма къде да отидем, но пък ти имаш избор”.

Всеки паркирал по подобен начин подлежи на санкция от общинска полиция! 

Логика и/или право? В Кючука ежедневно паркират на тротоара пред гаражите сиПловдивчанин не е успял да влезе в гаражи си заради паркиране „2 в 1"