„Това е гаражът ми, мога да спирам пред него!“. Със сигурност този реплика е била чувана от всеки , който е правил забележка на шофьор,  спрял по подобен начин. Липсата на паркоместа и прекалено големият на автомобили все повече домакинства паркират колите си пред гаражите.

Обичайно единият автомобил е в гаража, а другият спрян до него. Понякога дори виждаме спрени по две коли пред гараж и „половина“, което може да затрудни и ползването на съседния.

За такъв случай ни сигнализира читател на Trafficnews , който снощи не е успял да влезе в гаража си на ул. „Димитър Талев“ 132. Той е изпратил и други кадри на колите, които паркират пред гаража на съседа му, а той по никакъв начин не се притеснява.

„Все пак това е тротоар и не трябва да има коли пред гаражите, особено по този безобразен начин. Обяснението им е, че  тази кола отвътре била тяхна и съответно отвън може да се паркира така“, пише пловдивчанинът.

Все повече собственици на гаражи са убедени в своето право да спират така, което обаче са стигнали по логически път и няма нищо общо с правилата за движение по пътищата и общинските наредби.

Пространството пред гаража НЕ е тяхна собственост, а общинска и е тротоар за пешеходно преминаване.  Всеки паркирал по подобен начин подлежи на санкция от общинска полиция.