Автомобилът с литовски номера, който стои паркиран в непосредствена близост до Съдебната палата в Пловдив, вече няма свободни места за лепене на фишове. Въпросът е колко още глоби може да отнесе собственикът преди да премести аудито си?

Припомняме, че колата е паркирана на ул. „Хан Кубрат”, на място, където спирането е забранено. Чужденецът вероятно не е разбрал, че улицата е еднопосочна и паркирането от лявата страна е забранено. Първият фиш, залепен на стъклото на аудито е от 5 април тази година, като с всеки изминал ден жълтите бележки се увеличават. Последната наложена санкция от 20 лева е с дата 22 април.

Рекорьор по глоби за неправилно паркиране в Пловдив: Литовец ще плати 120 лв.Колата е зарязана на ул. "Хан Кубрат" в централната част на града

Автомобилът стана изключително популярен в медиите и в социалните мрежи, като всеки ден събира множество иронични коментари. Очевидно собственикът няма намерение на премести превозното средство, а фишовете ще продължат да се увеличават всеки ден. Макар голяма част от фишовете да са вече скъсани и разлепени, санкциите надвишават 100 лева.

Репортерска проверка показа, че на въпросната улица „Хан Кубрат” всекидневно паркират десетки автомобили в нарушение, като служители на „Oбщинска охрана” стриктно следят и санкционират нарушителите. Колко от тези фишове обаче реално ще бъдат платени, за момента никой не може да каже.