Десетки автомобили демонстрираха средновековно паркиране по време на традиционния Средновековен фестивал на Младежкия хълм в Пловдив, който се провежда вчера и днес. Те налазиха тревните площи наоколо и по този начин развалиха цялостната атмосфера от преживяването.

Иначе десетки хора са на младежкия хълм, потопявайки се във времето преди векове с най-различни атракции - автентичен военен лагер, средновековни занаяти, бойни демонстрации и исторически достоверни реконструкции на обичаи, костюми и въоръжение, храни и напитки, приготвени по средновековни рецепти, стрелба със средновековен лък и други. Също така посетителите имат възможност да играят на средновековни игри, да се посмеят на средновековен шут, както и да се включат в част от демонстрираните занаяти: ковачество, грънчарство, кожарство, шивачество, плетене на ризници, сечене на монети, тъкане и бродиране, изработка на бижута, книги и писма, иконопис, вещерство.

Сред атракциите са и средновековна поезия, обширна презентация за средновековната европейска фехтовка, популярни сказки за живота на обикновения човек и аристокрацията и обяснения на тънкостите на професиите, които са се упражнявали през Средновековието в нашия град. Фестивалът се провежда за втора поредна година и завършва тази вечер със състезание по средновековна борба, раздаване на награди за посетителите, концерт и огнено шоу на кокили.