Снегът започна бързо да се топи и настъпи раят за мързеливите шофьори. Онези, които вместо да си намерят място за паркиране, предпочитат да си оставят автомобила, където им е удобно, без да им пука дали възпрепятстват пешеходци или велосипедисти.

С това се е сблъскал днес читател на TNS.bg. Мъжът е велосипедист, който обаче е лишен от правото си да се възползва от новите велоалеи в Пловдив. Защо? Защото масово шофьори паркират без капка свян върху велоалеите, блокирайки ги изцяло. Читателят ни изпраща снимки на два такива случая от булевард "Шести септември", край Втора поликлиника.

Първият случай е с Голф 3, който е паркиран напречно върху велоалеята и тротоара, принуждавайки велосипедисти и пешеходци да се чудят как да го заобикалят. Вторият нарушител също кара Фолксваген, макар и по-нов. Изглежда това му е дало увереност да си паркира колата изцяло върху велоалеята. Или пък поради някаква необяснима причина е сметнал, че маркировката по нея обозначава паркомясто (въпреки че са изрисувани хора с велосипед).

Още новини четете ТУК

TNS.bg