Служители на "Чистота" за пореден път почистиха района на бул. "Източен", който за пореден път немарливи граждани превърнаха в бунище. В рамките на седмица камион на общинското предприятие за трети път товари стари мебели, дюшеци и пр. , които хора от близките блокове изхвърлят, явно след ремонт. 

В началото на седмицата граждани съобщиха за изхвърлени строителни отпадъци, стари едрогабаритни отпадъци, гуми и битови отпадъци, които бяха затрупали дори новозаседено дърво. 

Директорът на ОП "Чистота" коментира, че това са нерегламентирано изхвърлени отпадъци - в нарушение на действащите общински наредби. Общината е създала необходимата организация за управление на различните потоци отпадъци, така че градът да е чист, но за съжаление много хора не спазват наредбите. На място са били струпани и много опаковки от близки търговски обекти, които изхвърлят отпрадъка си в нарушение на наредбите. 

Определено е къде да се изхвърлят кашони, строителни отпадъци, гуми и др. По график "Чистота" събира едрогабаритни отпадъци - предимно обемна стара покъщнина от домовете, но тя трябва да се изнесе край контейнерите, без да се затруднява движението по тротоарите, непосредствено преди да минат машините.

За да намалеят подобните случаи, гражданите, които са станали свидетели,  да се обадят незабавно на тел. 112, препоръчват от "Чистота".

Новозасадено дръвче в Пловдив потъна в боклуци, едва се виждаМястото се е превърнало в мини бунище