Десетки собственици на автомобили бяха глобени за неправилно паркиране след сигнал на граждани от пловдивския квартал "Кючук Париж".

Кооперацията, която се намира в края на един от главните булеварди в града "Никола Вапцаров" е построена само преди няколко години. Мястото, което е оставено пред входа на сградата в началото е било предвидено за паркинг на живеещите в блока. Предвиден е също голям тротоар за преминаване, тревна площ и паркинг. След това, обаче, Община Пловдив решава да постави спирка на мястото за паркинг и сега всички автомобили, които се паркират там редовно отнасят глоби.

Глобата е 50 лева, а според правилника за Движение по пътищата разстоянието, което трябва да бъде спазено, за да паркирате автомобила си е преди и след спирката да има по 5 метра разстояние, като обхватът на спирката е 50 метра.

"Въпреки, че някои от автомобилите са паркирали по-далече от спирката отново ще бъдат глобени, тъй като са спряли на тротоара", коментираха пред TrafficNews.bg полицаите, дошли по сигнал на читатели да глобят нарушителите.

"Къде да паркирам? Това преди беше паркинг, как така сега Общината решава да сложи спирка. Като си купувах апартамента тук имаше паркинг и затова реших да се преместя точно в тази кооперация", коментира изнервен Валери Иванов, който живее в района от миналата година.

ОЩЕ НОВИНИ ВИЖТЕ ТУК!

TrafficNews.bg