Движението по двете пътни платна на столичния булевард "България" беше пуснато на 19 август. Това се отнася за участъка между бул. "Акад. Иван Гешов" и бул. "Черни връх". Ремонтните дейности продължават по мостовото съоръжение от бул. "България" към бул. "Витоша", като то се очаква да бъде готово за експлоатация до началото на учебната година.

По-малко от месец след ремонта тежки машини са минали по прясно асфалтирания участъка, оставяйки "релефни" следи, алармират възмутени граждани. Според столичани става въпрос за бетоновоз или самосвал. По думите им не е редно превозни средства от този тип да минават и да оставят такива следи, но никой не ги глобява. Няма ли камери, които да следят движението в участъка, питат столичани.

Други обаче смятат, че това говори за качеството на положената пътна настилка.

"Като го правят за Бог да прости, така ще е", възмущават се потребители в социалните мрежи.

Ремонтите в София често стават предмет на остри коментари. Столичани роптаят не само защото затрудняват движението, но и заради некачественото изпълнение. По думите им именно заради това всяко лято централни булеварди са затворени поради ремонт. 

При рехабилитацията на бул. "България" в отсечката от бул. "Черни връх" до бул. "Акад. Иван Гешов", са положени 38 000 кв. метра мрежа, с цел заздравяване на основата, както и 38 хил. кв. метра асфалт.