Пълен абсурд! Само така може да се нарече ситуацията, последвала пътно произшествие на кръстовището Коматевско шосе и ул. "Училищна"  на 16 април. Както TrafficNews.bg съобщи на въпросната дата стана катастрофа между два опела- астра и омега. Астрата  се движи по главния път, а 88-годишният водач на омегата излиза от ул. "Училищна"  като отнема предимство. За щастие ранени няма, но материалните щети и на двата автомобила са сериозни. 

На пръв поглед нещата са ясни- виновен е възрастният мъж, който изобщо не поставя под съмнение вината си. Да ама не! Познайте на кого КАТ е написал акт? На шофьора на астрата. Причината е , че знакът "Стоп", който трябва да стои в края на улицата пресичаща главния път, липсва. В този случай кръстовището се явява нерегулирано и дясно стоящият е с предимство. Водачът , който се движи по основната улица обаче няма как да знае това. 

Няколко дни след катастрофата, на ул. "Училищна" цъфва чисто нов знак стоп. Междувременно обаче шофьорът на астрата е получил акт за 100 лева.  Освен това неговият застраховател ще трябва да плати щетите на другата кола. 

Хубава работа, ама айде да не обиждаме циганите, щото си е чисто българска!

Репортажа за катастрофата вижте ТУК

TrafficNews.bg