Действието се развива в Бургас, вчера около 12,30 – 13,00 часа, а мястото – до болка познато на десетки бургазлии, които всеки ден се чудят как да преминат през натоварения трафик на бул. „Стефан Стамболов”, или да паркират автомобилите си, ако имат нещастието да живеят в района.

Луксозно возило е спряло на пътното платно. Идва паякът, за да го вдигне, но в момента, в който автомобилът е закачен, пътят на репатриращата машина е блокиран от друга кола, за да не тръгне към наказателния паркинг, съобщи Флагман.

На място пристигат собственикът на първата кола и негови приятели. Идват и полицаи. Следва кратък разговор, размяна на лични карти и …неправилно паркираният автомобил е освободен.

„Това се случва постоянно. Паякът по принцип не идва тук и не вдига колите, но днес им изпратих сигнал и дойдоха. Ефект нямаше, защото колата така и не беше репатрирана, а въпреки наглото поведение на другия шофьор, който блокира паяка, санкции нямаше”, споделя анонимния източник на видеото.

Според него тази ситуация е ежедневие и въпреки, че тук редовно паркират скъпи автомобили в явно нарушение, мерки не се предприемат!

Възникват следните въпроси:

1. Какъв е механизмът за освобождаване на автомобил, който вече е качен на репатриращата машина?
2. При блокиране и явно възпрепятстване на общинските служители, не се ли носи някаква отговорност и каква?
3. В този конкретен случай, шофьорите на двата автомобила получиха ли някакво административно