Викове и заплахи огласиха арт квартала на Пловдив в събота през нощта. Причината – скандал между клиент и управата на едно от заведенията в Капана.

Около полунощ, видимо подпийнал мъж, започнал да закача жена от съседната маса. Той отправил няколко пъти неприлични покани на дамата, канейки я в дома си с цел да се усамотят. Жената се оказала приятелка на един от управителите.

Ядосан, последният се приближил до клиентa и го помолил да си плати сметката, след което да напусне. Мъжът обаче отказал, като заявил, че е генерал в сектор БОП в МВР и не бива да се занимават с него. Наложило се да бъде повикана охраната, а те на свой ред полиция.

На пристигналите униформени, клиентът също се представил за генерал и им казал, че ако не се държат добре с него няма да бъдат на работа. Това наложило на мъжа да му бъдат поставени белезници и да бъде отведен в Четвърто районно. Там той бил изпробван за наличие на алкохол, като дрегерът отчел 2.44 промила.

След 24 часа, вече изтрезнял, „генералът” се изправил пред Районен съд - Пловдив с обвинение за дребно хулиганство. След запознаване с материалите по делото магистратите намериха, че всъщност не са налице нито една от класификациите за подобно деяние.

Затова съда освободи мъжа и го призна за невинен. Решението на магистратите е окончателно.