Нарушители системно паркират автомобилите си по платното за движение на ул. „Дилянка“ в Шекер Махала. В района има няколко инсталирани вертикални знака, които забраняват престоя или спирането, но това правило се игнорира масово. За това сигнализира читател на медията ни, който твърди, че институциите нехаят.

Проблемът се засилил след ремонтните дейности по бул. „Васил Априлов“, заради който улицата се ползвай като обходен маршрут от шофьори.

Трябва да се мине точно по този маршрут, който освен че е в окаяно състояние, сега има и спрели хаотично автомобили. Същото е и положението пред КАТ, където също има знак. Въпреки него си паркират на свобода, направени са няколко молби лично от мен до служители на КАТ, но никаква дейност“, заявяват читателят ни.

Той споделя, че няколко пъти е търсил съдействие и на тел. 112, но положението остава същото.

В коментар от районното кметство на „Северен“ заявиха, че ще инициират проверка на място по случая.

Взимаме инициатива относно сигнала. Ще бъде изпратено писмо и до Общинска полиция, която има правомощията да санкционира нарушителите. При проверка следва те да разлепят на паркираните неправилно автомобили фишове. Надяваме се, че след няколко акции ще има траен резултат“, заявиха от администрацията.