Младежи продължават да дрифтят автомобилите си по улиците в Столипиново. За пореден път до медията ни пристигна сигнал във връзка с безразсъдното шофиране на някои от жителите в квартала. Преди дни читателите ни съобщиха и за друг дрифтър, развълнувал се от снежната буря под тепетата, който смело публикува видеа в Tik Tok, на които дрифти на паркинга на „Кауфланд” на бул. „Цариградско шосе”.

Отново след снега, друг смелчага с БМВ изглежда се хвали с действията си отново в популярната платформа. От предоставения до медията ни клип се вижда как водачът с потребителското име “sport_e60” се движи по една от главните улици в Столипиново. Добавят, че автомобилът е с регистрационен номер РВ 3797 ТВ, а собственикът му е любител на високите скорости и въртенето на гуми. Това показват и видеата, които публикува в своя профил в Tik Tok.

„Освен, че дрифтърите се хвалят с действията си и публикуват такива видеа, вдигат и ужасно силен шум през вечерта и пречат на голяма част от жителите на квартала да спят спокойно. Апелираме за по-голям контрол от органите на реда в този район, които да следят за подобни прояви и съответно да наказват нарушителите. Не е изключено и да се забият в някоя от къщите на улиците скоро“, коментират читателите ни.

Любителите на въртенето на гуми могат да отнесат глоба до 3000 лв. и да останат без книжка за срок до 1 година, сочи Законът за движение по пътищата. Припомняме и, че ако водачът нарушител не е собственик на превозното средство на място при констатиране на нарушението се издава заповед за прилагане на административна мярка, с която временно се спира от движение МПС-то за срок от три месеца. 

Първият сняг в Пловдив извади дрифтърите от Столипиново, въртят гуми по паркингитеСпоред ЗДвП шофьорът може да отнесе 3000 лв. глоба и да остане без книжка за срок от 1 година