Пътник се натъкна на притеснителни нарушения, извършвани от шофьор на градския транспорт на Пловдив. Той управлявай автобус 21, който пловдивчанинът хванал от ж.р. Тракия в посока Центъра.

Още с влизането обаче се случила нередност - получил билет, които бил измачкан и от вида му ставало ясно, че със същия вече са бил таксуван друг пътник.

„Най-притеснително беше това, че още в „Изгрев“ ми направи впечатление на един ляв завой, че рейса остана на място и не потегли дори когато платното беше свободно и имаше възможност. След като погледнах към шофьора, установих, че той е задремал и за това седим на едно място“, разказва пътникът.

Започнал да следи поведението му и забелязал, че на моменти шофьорът едвам държал очите си отворени.

Неадекватните реакции, карането на зиг-заг между две ленти и затварящите му се очи, бяха причините да сляза още на бул. „Мария Луиза“ и да не довърша пътуването си. Не зная дали беше пиян, недоспал или дрогиран, но не искам да мисля каква трагедия може да се случи с такъв водач“, коментира още пътникът.

Той добавя, че нивото на услугата градски транспорт в Пловдив е ниско, но подобни провинения са застрашаващи и се надява институциите да направят проверка по случая. Компетентните органи вече са сигнализирани.  

„Недопустимо е да продължава този нулев контрол над служителите возещи толкова много хора всеки ден“, завършва той.

Припомняме, че само преди седмица друг пътник алармира за недопустимо поведение на служител на градския транспорт. За скандалния случай прочетете тук:

Шофьор на автобус в Пловдив заспивал на всеки светофар, закачал се с млади пътничкиДържеше се грубо и се правеше на интересен, коментират гражданите