Шофьор на бус вбеси пловдивчани, живеещи в „Северен”. Водачът паркирал още в края на работния ден служебното возило не къде да е, а на еднопосочното локално платно до булевард „България”. По този начин той блокирал достъпа на други хора, живеещи в района, до домовете им.

Получихме не един, а два сигнала от читатели на TrafficNews.bg, които заварили неприятната изненада, препречваща пътя на собствените им автомобили. Коментират, че шофьорът не прави това нарушение за пръв път.

“Той постоянно спира там и много се ядосваме”, коментира наша читателка. „За да преминем, трябва да се мине по велоалеята”, обяснява тя. Така със своето собствено нарушение, шофьорът на буса принуждава и други водачи да нарушават правилата и да минават по велоалеите.

„Пълен абсурд!”, коментира другият читател, подал сигнал за наглеца. И той пояснява, че единственият начин да стигне човек до дома си е да мине през велоалеята. Това обаче става при липсата на каквато и да е видимост, а така се появява риска от инцидент.

„Има паркинг на 5 метра от улицата”, допълва той. Вероятно водачът на буса живее в някой от намиращите се край мястото жилищни блокове. Не е ясно обаче защо не паркира служебното визоло на паркинга. Мнение по въпроса ще потърсим и от превозвача.