Десетки пловдивчани алармират за възрастна жена, която използва нагла схема, за да проси пари из Пловдив. Те коментират, че въпросната жена обикаля всички квартали в града, но най-много "работила" в "Кючук Париж", пише glasnews.bg.

Първа разказала за наглата схема на възрастната дама е била  Десислава Пенчева. В социалната мрежа тя е написала, че пред пощенската станция, намираща се на ул. "Димитър Талев", когато бабата седнала при нея и я помолила да й преброи стотинки, които извадила от джоба си.

"Помоли ме да й преброя стотинките, тъй като не виждала. Общо 6 лв. Обаче за аптеката и трябвали 10-11 лв. След като още не бях предложила да й дам пари от другия си джоб извади още, но по-дребни стотинки, които пак ме помоли да преброя. Реших и й дадох 10 лв., които тя веднага прие, пожела ми здраве, щастие и т.н., и си тръгна", разказва Десислава.

Пенчева обаче отбелязва, че възрастната жена не е посетила аптеката, а се е запътила в друга посока.

"Разбира се, не отиде в аптеката, а при един мъж от другата страна на улицата и след това продължи към детската градина. Там, по същата схема изпроси още пари от друга майка. Не ми е до парите, които съм и дала", написа още Десислава и попита: "Интересно ми е дали някой от квартала знае коя е тази жена и какво точно прави с парите?".

Пловдивчани споделиха в коментарите под поста на Десислава Пенчева, че са били измамени по подобен начин.

"Явно наистина много от нас са се сблъсквали с въпросната жена! Не знам със сигурност дали е тя, но и аз попадам редовно на нея - слаба, с бастун, винаги моли да й се броят монетите, които държи в ръка... И на мен ми се случи веднъж, но бяхме в големия парк до търговиите. Помоли ме да й ги преброя, имаше около два лева, но искаше да купи два хляба. Дадох още лев, веднага ги взе, благодари и тръгна. Много често я засичам да прави това, не знам защо, но винаги е по един и същи начин, а след това нямам представа какво прави с парите, но не мисля, че е някаква измамница - може би просто има някакви здравословни проблеми, не помни, че прави това ли, не знам наистина", написа Петя Андонова.

Стойна Рангелова споделя, че също е срещала жената. От нея поискала пари за баничка и боза.

"И на мен ми се случи същото, но схемата беше за закуска и бозичка. Допълних сумата без да се замисля, докато на следващия ден не ме спряха отново със същата молба", коментира тя. 

Диана Петкова пък твърди, че въпросната жена проси от над десет години.

"Като беше малко по-млада се хвърляше пред колите и винаги си ходеше с патерица. Винаги се отчита на някакъв мъж, който я чака в автомобил - джип", твърди Петкова.

Твърди се още, че масово "жертвите" са майки с колички. Освен това се отбелязва, че жената вижда и чува отлично.

ъщата жена по същата схема се опита да извърти и нас, обаче... Тръгнах след нея, 45 минути като кон обикаля квартала, спира хора, иска да ѝ броят парите и твърди, че не ѝ стигат за лекарства, храна, операция на очите и каквото ѝ дойде още на акъла. При всеки версията беше различна. Подадох сигнал на 112, дойдоха, провериха я (казва, че няма документи в нея) и нищо не могат да направят, ако няма подадена жалба и достатъчно потърпевши. Крайната ѝ спирка беше Евангелската църква на Николай Чудотворец, но беше вече затворена. Тази жена не само, че вижда и чува прекрасно, но може и да тича, да лъже и да кълне! Не ѝ се доверявайте, хора!", написа Вероника Стефанова, която е заснела измамницата в гръб.

По всичко личи, че бабата продължава да използва наглата си схема за печелене на пари. На кого обаче се отчита и бездейства ли полицията? Продължаваме да следим темата и се надяваме да получим отговори на тези въпроси.