Петър Александров от Първомай извади от река Марица най-големия сом, хващан някога с въдица на река Марица, пише parvomai.net. Рибата тежи 53,5 кг и е дълга 2,05 м. Борбата е продължила почти час. Имало е много „публика“ и всички са били силно въодушевени.

Сомът е изваден там, където Мечка река се влива в Марица. Епичната битка е заснета и на клип. За съжаление видеото е обърнато на една страна и не е с добро качество, но е уловило около 30 минути от битката и емоцията от изкарването на рибата. Там се вижда как Петър изчаква търпеливо сомът да се „умори“, как навлиза във водата.

Той коментира, че рибата тежи и, че би било удачно да има по-здраво въже, за да не си изкълчи китката, но действа с налични средства. Разбира се, появата на рибата над водата предизвиква заветните думи „яб** ти сомът! Това е огромно нещо!“ Веднага той и околните преценяват, че теглото му е над 50 кг. С помощта на няколко човека е изваден над стръмния бряг и Петър уморено се отпуска до него.

Петър разказва, че е страшен фен на риболова. Ходи по водоемите повече от 28 години, а е тръгнал когато е бил на около 6. Никога не пропуска възможност да хване въдицата в ръка сред природата. За него това е най-върховното постижение и е убеден, че за река Марица това е национален рекорд за улов на спининг.

Сомът ще бъде разфасован и приготвен за него и приятелите му в някой от първомайските ресторанти. Петър още не е решил как точно иска да бъде сготвен. Казва, че емоцията от улова е толкова голяма, че не може да мисли за друго.