Всекидневно запазване на едно или няколко паркоместа с касетки и щайги. Такава е обичайната гледка на улица „Димитър Цончев”, непосредствено преди кръстовището с бул. „Шести септември”.

Според читател на TrafficNews фирменият магазин Къртев всекидневно запазват по няколко места със щайги ,касетки и каквото имат под ръка. Друг е въпросът, че касетките са поставени точно пред входа на кооперацията, където достъпът трябва да е свободен.

Дори това да се налага заради товаро-разтоварна дейност или зареждане на обекта, подобно "запазване" на паркомясто е незаконно. За да използва паркомясто, собственикът е длъжен да плаща месечен абонамент на Община Пловдив.

Освен, че гледката е нелицеприятна, тези действия будят и недоволството на гражданите заради чувството на безнаказаност, което явно изпитват нарушителите.

Шофьорите, които живеят, или работят в централната градска част недоволстват от това, тъй като все по-трудно си намират място за паркиране и често им се налага да обикалят района по 20-30 минути.

Истината е, че никъде в чужбина не е забелязан такъв подобен метод, а дори е и наказуемо.