Младо момиче разпространява съобщение за продажба на дипломи за Средно и Висше образование във фейсбук, сигнализира читател на ТNS.bg. Ани М. публикува в различни групи в социалната страница реклама на незаконната дейност, като доставката е експресна - само седем дни, вместо за 4 години.  В случай, че искате да станете фризьор или гримьор, младата предприемачка също ще ви помогне срещу съответната сума, разбира се. Има и посочен скайп за контакт. В профила са публикувани и снимки на момиче, за което се предполага, че продава самите дипломи. Не е изключено да са използвани снимки на нищо неподозиращо момиче. 

Под поста с фалшивите дипломи не липсват и коментари на възмутени хора. Хората се шегуват, че се надяват да не попаднат на лекар с купена именно по този начин диплома. Интересното в случая е, къде са властите и не влизат ли подобни постове именно в тяхната работа.

Ето и съобщението:

„ПРОДАВАМE ДИПЛОМИ И СЕРТИФИКАТИ

Дипломите които продаваме са напълно подходящи за използване за всякакви цели, например за намиране на по-добре платена работа. Предлагаме дипломи за завършено основно, средно, средно-специално и висше (бакалавърска и магистърски степени) образование. Съвсем спокойно бихте могли да се сдобиете със вашата нова диплома в рамките на само 7-8 дни от датата на поръчката. Със специалност по ваш избор и с успех, който вие сами избирате.
Вписване в МОН
Предлагаме също вадене на сертификати за придобита квалификация за фризьор, масажист,козметик, готвач и много други професии.
За контакт, моля пишете на скайп-*****

Според Наказателния кодекс авторите на страницата са заплашени с 8 години затвор, но това явно не плаши авторите на обяви, които разпространяват изготвянето на дипломи.

Припомняме ви, че това не е първият сигнал случай на продажба на фалшиви дипломи в интернет. ОЩЕ ВИЖТЕ ТУК!


ТNS.bg