Синдромът на нетолерантност заразява все повече от пловдивските шофьори. Така вместо да израстваме заедно като социално ангажирано общество, трябва все още да размахваме пръст пред онези, които трудно се възпитават.

Само преди няколко дни TrafficNews ви разказа за практиката паркоместата за инвалиди  по бул. „България“ да се заемат от хора без стикери. След поредното отваряне на темата до редакцията ни постъпи друг пример за окупиране „сините места“, сигнализиран от буден читател.

Той подчерта, че освен на "видими" булеварди, това е масова практика и в по-скрити паркинги в центъра, където по закон има отредени места за инвалиди. С подобна ситуация се налага да се съобразяват хората в неравностойно положение, живеещи около ул. „Тракия“ 56, ул. „Филип Македонски“ 51, където са заснети автомобилите.

Оказва се, освен медията ни, за случая са били уведомени и компетентните органи.

„Подавал съм сигнали до МВР, общинска полиция и по тел.112. Дали има глобени, нямам идея. Но едни и същи коли на собственици в съседните блокове си паркират колите на инвалиди места, без да имат поставен син стикер на предното стъкло. Смятам че това е социално важен въпрос и не би следвало да се неглижира от страна на МВР и община Пловдив“, заявява пловдивчанинът.

С право той изтъква, че като общество не бива да оставаме безучастни в безхаберието на институциите, когато те не вършат работа.

Ако и вие се натъкнете на подобни нередности, може да ни изпращате сигналите си като съобщение в страницата ни във Фейсбук или на редакционната ни поща redaktor@trafficnews.bg.