Полицейски автомобил беше хванат в нарушение от читател на TrafficNews при преминаване на прелеза на булевард „Копривщица” с „Пещерско шосе”.

При пуснати бариери и изчакване на прелеза, брандираният автомобил е прередил останалите чакащи коли в дясната лента, които по правило трябва да завият в посока ЖК „Христо Смирненски”. По информация на нашия читател, полицейският автомобил е превзел лявата лента, ограничавайки другите коли да завият наляво, а той самият е завил надясно, засичайки правилно престроените вдясно коли. В този момент джипът на полицията е бил без включена сигнализация, оказваща специален режим на движение и дори не е подал мигач, че ще завива надясно.

Обикновено преминаването през прелеза, след вдигане на бариерите е доста трудно, особено за автомобилите движещи се по булевард „Копривщица”, който е без предимство и често се стига до множество нарушения и нервни изблици от страна шофьорите. Според нашия читател обаче е недопустимо именно полицейските автомобили, които трябва да следят за спазване на правилата по пътищата, да ги нарушават. Още по-голямо впечатление прави и методиката на нарушението, а именно липсата на елементарна светлинна сигнализация, която поне малко да ориентира водачите накъде всъщност ще завие полицейският автомобил.