Докато полицията обяснява как взема крути мерки и се бори с пътния травматизъм, младежите им натриват носа и гордо се хвалят в социалните мрежи, колко може да вдигне автомобилът им и то в града. Поредният видеоматериал бе изпратен до медията ни, а в него се вижда как  пловдивчанин е качил клип в историята си и бясно натиска педала на газта. Въпреки ,че не е снимал километража, може да се забележи как стрелката минава към 100  км/ч., а от звука, който издава автомобилът, по всичко личи, че колата се движи доста бързо. Едва ли младокът не знае, че по този участък разрешената максимална скорост е 50 км/ч. ,но въпреки това си позволява да гази закона.

Клипът е качен от Фейсбук профил на име „Стандартаа майнаа”, но не е ясно кой точно шофира автомобила, момчето зад профила или негов приятел. Негов профил също фигурира на сторито под името- @barsanov94. От справка в този акаунт се вижда, че момчето е любител на автомобилите.  Надяваме се полицията да установи дали той или негов близък шофира безумно из града и създава  предпоставки за тежък инцидент.

Видеото в мрежата възмути сигнализиращия читател, особено на фона на зловещата катастрофа, в която младеж загина, както и приятелка му, врязвайки се с 200 км/ч в няколко дървета по бул. „Руски”. Двама други, пътували на задната седалка- момче и момиче бяха с опасност за живота. Тъжна история, от която очевидно никой не си е взел поука.

 „Кога ще си поемат отговорността? Това за хвалене ли е да караш с 100+ в центъра на Пловдив? Вземете мерки преди да ни избият, преди да почернят всички!” написа нашият читател.

TrafficNews иска да отбележи, че всекидневно постъпват сигнали до редакцията, предружени с видеоматериал за превишаване на позволената скорост и шофиране с над 100  км/ч. Това изглежда е новата опасна мода сред младите, а сега е ред на компетентните институции да не си подхвърлят топката, а извършителите да бъдат установени и наказани.

Въпреки зловещата катастрофа: Младежи шофират с над 170 км/ч по Асеновградско шосе, снимат сеПодобни демонстрации са абсурдни, къде е полицията, питат пловдивчани

След публикация на TrafficNews: Прокуратурата подгони с 200 шофьора, карал със 170 км/ч. по АсеновградскоМъжът, публикувал видеото заяви, че се е възползвал от услугата "drink and drive”