Блъскане, нерви, липса на маски и правостоящи пътници. Такава е ситуацията в един от автобусите от вътрешноградския транспорт на Пловдив в час пик. Рейс по линия 66 се е „пръскал по шевовете” от хора, които като сардини са се тъпкали един в друг. В епидемична обстановка и то само часове след решение на областния щаб за пускане на още автобуси по градските линии.

За проблема сигнализира пловдивчанин, който е успял да улови с камерата си и нарушение от страна на кондуктора в превозното средство. Мъжът е таксувал хората без да е поставил предпазна маска.

„В друг автобус по линия 66 бе същата ситуация – блъсканица, правостоящи и нарушаване на мерките. В час пик всички автобуси, движещи се по булевард „Княгиня Мария Луиза” бяха претъпкани с хора. Кой с маска, кой без”, коментира пловдивчанинът.

Припомняме, че след заседание на кризисния щаб и.д. областния управител Евелина Апостолова издаде заповед за нови мерки, свързани с мерките срещу разпространението на коронавируса. В заповедта, която влиза в сила от днес, на кметовете на общините се препоръчва да осигурят по-голям брой автобуси от вътрешния транспорт на Пловдив в пиковите часове. Освен това в заповедта е посочено, че при необходимост по всички линии трябва да се пуснат по-големи превозни средства. Указанието на областния управител се отнася и до фирмите, изпълняващи междуградски курсове.

Масирани проверки в Пловдив за спазване на мерките, искат повече автобуси в пиковите часовеВ трите мол-а вече има позиционирани екипи на полицията