Повече автобуси по линиите на градския и междуградския транспорт в Пловдив и областта. Това е заложено в заповедта на и.д. областния управител Евелина Апостолова след извънредно заседание на кризисния щаб.

В заповедта, която влиза в сила от днес, на кметовете на общините се препоръчва да осигурят по-голям брой автобуси от вътрешния транспорт на Пловдив в пиковите часове. Освен това в заповедта е посочено, че при необходимост по всички линии трябва да се пуснат по-големи превозни средства. Указанието на областния управител се отнася и до фирмите, изпълняващи междуградски курсове.

Заповедта е предадена до кметовете на общините, които трябва да вземат решение дали да преведат в действие указанията на щаба със своя наредба.

От вчера повече автобуси се движат от днес по линия №66 от вътрешноградския транспорт в Пловдив. Вместо със 7 коли курсовете в делничните дни вече се изпълняват с 8 автобуса.

Съкращават се интервалите и между автобусите по линии №17  и 21. По линия №17 автобусите се увеличават от 8 на 10, а по линия №21 – от 8 на 9.

Пускат повече автобуси по три линии на градския транспорт в ПловдивПри необходимост ще бъдат пуснати още

Припомняме, че с решение на Областния медицински щаб се забранява на малолетни и непълнолетни да посещават молове без придружител. Същата забрана важи и за посещенията на заведения. Униформените ще следят и за спазването на всички останали ограничения, които действат и на този етап, като например ограничаване броя на посетите в търговските вериги.

От тази сутрин в трите мол-а вече има позиционирани екипи на полицията. Униформени следят всеки влизащ в търговските обекти, като на посетителите се изисква лична карта.

Екипи на МВР ще патрулират около хранителните магазини, за да се следи за струпване на хора.

От днес се затварят всички пенсионерски клубове в Пловдив и областта. Учениците от 5 до 12 клас от всички училища в Пловдивска област минават на онлайн обучение от понеделник. 

Официално: Учениците от 5 до 12 клас в Пловдив минават онлайн