Поливните системи в Цар-Симеоновата градина в Пловдив изливат безконтролно литри вода в продължение на няколко дни. За проблема сигнализира читател на TrafficNews, който в две поредни вечери следи водоподаването на системите, от които бликат литри вода.

Оказва се, че напоителните системи се конкурират с шоуто на Пеещите фонтани в Цар Симеоновата градина, тъй като височината на водата, която системите бликат, достига тази на водното съоръжение.  Единствената разлика между тях и Пеещите фонтани е липсата на звуково и светлинно шоу, но това не значи, че атракцията е по-незабележима от жителите на града.

Пловдивчанинът разказа, че във вечерта на 2 август е забелязал как на няколко места в градинките, буквално извира вода като фонтан. Мъжът е отишъл до кабината на общинска охрана, където служителите пребивават вечер, за да сигнализира за проблема. Охранителите са заявили на мъжа, че ще предадат сигнала до ОП „Градини и паркове”, чийто ангажимент е и поддръжката на поливните системи.

Един ден по-късно обаче промяна няма. На 3 август мъжът отново посещава парка, като за поредна вечер забелязва как от градинките продължават да извират литри вода.

Освен, че градинките подгизват и по този начин се съсипва зелената растителност, водата се разлива и по алеите, улиците и пътищата също подгизват, което е изключително неприятно, споделя още той.

Мъжът изпрати до медията ни и видеоматериал, в който се виждат безконтролно изливащите се литри вода от поливните системи.

„Някой не си е свършил работата, но кой? Служителите ли не са предали сигнала до съответното предприятие, или от предприятието не считат за важно да отстранят проблема и им е все тая, тъй като литрите вода, които се изливат ги плащаме ние гражданите”, коментира още мъжът.

Предадохме сигнала до ОП „Градини и паркове” откъдето заявиха, че научават за проблема от медията ни. Досега не са знаели, тъй като поливната система е автоматизирана и работи през нощта, а никой не е подал сигнал в предприятието.

От там съобщиха, че при направената незабавна проверка е установено, че при вандалска проява са счупени всички пръскала на цял кръг от поливната система, които нощно време автоматично излизат над повърхността. От „Градини и паркове“ увериха, че своевременно ще бъдат монтирани нови пръскала и отбелязаха, че водата, с която се извършва поливането не е питейна, а е от сонда. Напомнят, че телефонът за сигнали е 032/624 301.

Видео: