Банда автоджамбази е ударила в асеноградското село Тополово миналата нощ. Шест автомобила са били разбити и акумулаторите им са свалени и откраднати. Пет от колите са колите са лади, а последната е "Фолксваген Поло". 

Асеновградската полиция разследва кражбите. 

Изборът на разбитите автомобили изобщо не е случаен. Ладите са предпочитани от автоджамбазите, тъй като клемите им са поставени по същия начин като на моделите на шевролет. Шевролетът пък е предпочитаната марка сред таксиметровите шофьори.  Заради денонощното използване на автомобили, акумулаторите на такситата бързо се амортизират и често се налага смяна. При средна цена на батерия от 150 до 200 лева, те решават да си "спестят" този разход и купуват краде за 30-40 лева. 

В града старата гордост на руската автомобилна индустрия се среща все по-рядко, но по селата хората продължават да се грижат за ладите си, поддържат ги в добро състояние и ги използват за работа.

В случая не е ясно дали бандата е действала по поръчка или тепърва ще търсят клиенти. По-вероятен обаче е първият вариант. 

TrafficNews.bg