Връщайки лентата назад през изминалата година в търсене на абсурди, няма как да не отбележим, че самата 2020 си беше един огромен абсурд. Неочакван и напълно непредвидим. Всичко започна през март, очаквахме, че ще свърши през юни, а към днешна дата говорим за трета вълна. Определено вирусът доведе със себе си много абсурди, но не само от властимащите, а от обществото като цяло. Именно затова, правейки анализ на най-големите абсурди през годината, няма как да не споменем и някои от основните, свързани с COVID.

Ще пропуснем конспиративните теории, защото те са твърде много, но със сигурност трябва да отбележим изкупуването на тоалетна хартия! Този световен феномен получи много обяснения, но все пак остана неразбран. В света бяха въведени най-различни мерки, като някои от тях изумиха с безсмислие. В Сърбия например въведоха час за разхождане на кучета, в Испания забраниха пушенето на открито, а в Панама решиха да разделят хората по пол. У нас също не липсваха абсурди, като един от най-големите бе изграждането на КПП-та в областните градове, цялата организация около тях и разбира се, „находчивостта“ на гражданите на заобиколят органите на реда.

Дотук с пандемичните абсурди, следва да отдадем нужното внимание и на тези, които нямат нищо общо с вируси.

Кошара с овце и телета в Столипиново

Да, това се случи и годината е 2020. Не става въпрос за село, а за град. Животните се отглеждаха на улица „Сокол“, но след статия на TrafficNews.bg  градските власти се задействаха и кошарата бе премахната.

След сигнал на TrafficNews: Премахнаха част от незаконната кошара за овце в "Столипиново"Санитарните власти иззеха 60 кг. месо с неясен произход

Трите прасенца в двора на пловдивска гимназия

Това едва ли ще ви учуди много, тъй като не за пръв път под тепетата се разхождат животни, които съвсем не са домашни любимци. Интересното в случая е, че прасенцата си направиха разходка в двора на Английската гимназия… и те жадни за знания!

Трите прасенца събират слама за нова къщичка в ... двора на Английската в ПловдивЖивотните са пуснати на свободна паша в една от най-елитните гимназии

Бетонирани дървета в центъра на Пловдив

Зеленина на нас не ни трябва! С тази мисъл строители решили да бетонират няколко дървета на улица "Иларион Макариополски". Абсурдното строително решение възмути пловдивчани, като очевидно при тази дейност не е вложена и грам мисъл.

Камион затрупа с дърва тротоар в центъра на града

През февруари нарязани дърва за огрев бяха стоварени пред закусвалня в центъра на Пловдив. В непосредствена близост до изсипаната купчина дърва групичка деца хапващи закуски. Средствата за топливо били изсипани от камиона на тротоара на кръстовището между бул. „6-ти септември“ и ул. „Лютиче“.

Камион стовари нарязани дърва на тротоар в центъра на ПловдивВ непосредствена близост до изсипаната купчина дърва групичка деца закусвали

Отмъщение по пловдивски

Нарушител получи наказание за нарушението си в Кършияка. Колата му бе отрупана с боклук. Причината бе отмъщение от гневни жители, тъй като джипът бе паркиран пред контейнер за смет.

Голф дърпа контейнер край Пловдив

Неизвестен хулиган завърза контейнер за автомобила си и превръщайки го в ремарке, го влачи из цяло Ягодово. Не е ясно в чия глава се е родила „умната“ идея, но със сигурност не е нито забавление, нито подвиг.

Забавление за бавноразвиващи: Закачил контейнер на голфа и "украсил” цяло село с боклуциСрам ме е, че има такива българи, коментира кметицата на Крумово

Сексигра

Сексигра нашумя сред пловдивските тийнейджъри през пролетта. Оказа се, че тя включва групов секс с различни партньори и често води до нежелана бременност и венерически болести.

Учениците я практикуват по време на купони, а по време на пандемията от коронавирус, когато заведенията не работеха, домашните партита бяха единствената алтернатива за забавления на тийнейджърите. 

Името на играта е "Откъде изгрява слънцето", а правилата задължават момичетата, които участват да се съблекат и да застанат с гръб, а момчетата правят секс с тях като се разменят. 

С висока скорост зад волана

Две девойки се отличиха през година с „геройството“ си да шофират с висока скорост и да се похвалят за това в социалните мрежи.

Със сторита в Инстаграм, на които километражът показва 200 км/ч се похвалиха пазарджиклийките Мирела Шаркова и Симона Георгиева. Девойките вдигнаха тази скорост на пътя Пловдив-Пазарджик, на път за басейн.

Да не избяга плажът! Абитуриентки летят с 200км/ч по пътя Пловдив - ПазарджикПазарджиклийските Мирела Шаркова и Симона Георгиева се похвалиха за геройството си в социалните мрежи

Калина Златичева пък реши да демонстрира шофьорски умения, като вдигне над 250 км/ч по АМ „Тракия”. Разбира се и този „подвиг“ е качен в социалната мрежа.

Пияна шофьорка „кацна“ на кръговото на Водна палата, снима се с полицейска фуражка

Мъртвопияна 42-годишна пловдивчанка се приземи с автомобила си върху кръговото на Водната палата. Жената е била напълно неадекватна, а след като е качена в патрулна кола позира с полицейска фуражка. Жената си е направила видео, което сподели във Фейсбук.

Клипът дори е излъчван на живо, а ден по-късно бе свален от личния профил на жената.

Кой и защо позволи на пияната, превзела кръговото на Водната, да позира с полицейска шапка от патрулкатаНазначена е пълна проверка около случая

Шофьор обърка тротоара с платното

През януари месец шофьор обърка тротоара с пътното платно.  Безумна картина е запечатана на бул. "Марица" – Юг.  Водачът на автомобила се качва смело на тротоар и велоалея край река Марица и си кара като по обикновено платно за движение.

В участък, където е разположена пешеходна пътека и съответно тротоарите са по-ниски, той слиза с возилото си и пресича досущ като пешеходец на четири гуми върху "зебрата".

Изумително: Пловдивски шофьор си кара по тротоара, "пресича" като пешеходец на "зебра"Гражданка засне транспортния абсурд

Шамар в автобус заради телефонен разговор

Разговор по телефона, пък стана причина за шамар в пловдивски автобус.

На светофарът на Сточна гара, телефонът на Ангелина позвънял, а жената съвсем спокойно вдигнала. Още с поставянето на апарата на ухото й, жената усетила шамар в дланта. Последвал скандал, в който се намесили и служителите на фирмата превозвач. Неприятната случка завърши с жалба в полицията.

Недосегаемите от Столипиново

Филип от ромския квартал се оказа поредния смелчага, който се хвали с нарушенията си в социалните мрежи. А те не са едно и две. Мъжът предоставял колите си на непълнолетния си син, дрифтира в средата на булевардите с колата си и дори стреля с пистолет насред махалата, на фона на ръмжащото си БМВ.

Всичко това се излъчва на живо във фейсбук. На един от кадрите се вижда как момченцето шофира по булевард “Марица – Юг“.

Недосегаемите от Столипиново! Дрифт, стрелба и дете зад волана на БМВКакто шофьорът, така и феновете му явно са прекалили с гледането на поредицата „Бързи и яростни”

Същият пример последва ромски барон, който реши да влезе в ролята на инструктор на собствения си син, който е на 9 години. Той също е заснел клип, като на него се вижда как детето шофира Мерцедес S- класа по улиците на Стряма.

Ромски барон учи 9-годишния си син да шофира в ПловдивскоПодобни експерименти обаче могат да бъдат фатални в бъдеще