Едва ли има дете, което да не е чело приказката за трите прасенца, чиято майка нямала достатъчно храна за тях. Старата свиня ги пуснала по света, за да търсят щастието, а най-голямото от тях първо вдигнало сламена къща. Не след дълго обаче тя била съборена от хитрия вълк, който всячески опитвал да изкара прасенцето навън, но без успех. 

Пловдивчани се натъкнаха на сцена, която препраща към сюжета на популярната приказка. В обективите им попаднаха три прасенца, пуснати на свободна паша на метри от класни стаи, не къде да е, а в двора на една от най-елитните ни гимназии - ЕГ "Пловдив".  

"Сигурно събират слама за нова къщичка", шегуват се очевидци. Свинята майка и хитрият вълк - за щастие - липсват, за да бъде приказният сюжет изцяло пресъдаден. 

Припомняме, че това не е единствен подобен случай в града под тепетата. Миналия месец прасе тръгна на разходка из пловдивския квартал Кючук Париж. Пловдивчанка, която заснела животното на улица „Александър Стамболийски“, се пошегува, че домашното животно сигурно чака автобус. Интересното в случая бе, че до прасето стоеше и собственикът му, който хранеше своя любимец с кисело мляко. 

Не е ясно кой и защо е пуснал трите животинки на паша в двора на Английската гимназия. Това обаче може да му излезе солено, тъй като в града не се допускат селскостопански животни. Законът предвижда глоба от 200 до 2 000 лв. за нарушителите. 

 

Прасе чака автобус в Кючука, похапва си кисело млякоЖивотното се разхожда заедно със собственика си на Коматевския възел