Изтичане на вода възмути жители на пловдивския район "Северен". Поредната авария е станала в района на ул. "Полк. Сава Муткуров" 67 и ул. "Тимок", до детска градина "Славей".

"Водата се лее по пътя, но на кой му пука? Кой ще ги плати тези скъпи кубични метри вода? Отново ние, обикновените граждани. Ще бъдем заставени да платим към фактурата от Вик под формата на изравняване. Когато ремонтите и строежите на такива съоръжения се извършат от едни малограмотни хорица и местни феодални фирми, така става", посочи Валери, който ни изпрати и клип от аварията.

По думите на читателя ни аварията е възникнала преди седмица, но и до днес тя не е отстранена.

"За аварията е съобщено многократно и на 112, и телефона на ВиК аварии, но нищо не можело да се направи от страна ВиК-Север, защото същият този воден цикъл е в гаранция от срок 5 години, а от пълното изграждане на водния цикъл в район "Северен" не са минали дори 2 години... Не знам какво се чака, може би да изригне водата в даден момент като исландски гейзер и повредата да стане толкова голяма, че 10 дни да нямаме вода в целия квартал. Не е толкова трудно да се ремонтира този пожарен кран. Водата се изтича денонощно!", посочва още пловдивчанинът.