Пловдивчанин преби зверски бившата си съпруга пред погледите на невръстните си деца. Причината за жестокостта била спор за режима на посещение на бащата с малчуганите. Дръзките действия не останаха ненаказани. Мъжът бе осъден от Районен съд – Пловдив преди дни за причиняване на телесна повреда.

Посегателството станало навръх Нова година. Пловдивчанинът взел двете си деца да прекарат празника заедно. С бившата си съпруга прекратили брака си преди повече от половин година. За да се среща с хлапетата, съдът тогава определил само и единствено уикендите, два пъти в месеца.

Когато завел децата обратно при майка им, женато ги посрещнала на входната врата на кооперацията, в която тя живеела. Още с пристигането си, мъжът започнал да уговаря бившата си, да вземе децата идния петък, а не събота както е по съдебно решение. Като причина изтъкнал факта, че баща му си заминавал за Холандия и искал да види децата. Пловдивчанката се съгласила, но при условие, че и тя присъства на срещата. Бившият й отказал, тъй като баща му не искал да вижда жената.

Така майката отказала и това провокирало мъжа. Той заявил, че не го интересувало и, че децата ще са с него в петък. Жената обаче не отстъпила, а напротив – предупредила бившия си, че ще съобщи на госпожите в градината да не пускат децата с него и тръгнала да се прибира към апартамента. Последните реплики изкарали извън нерви мъжа. Той започнал да псува жена си, като това не било всичко. Той й зашлевил силен шамар, от който жената паднала. Той продължил с ударите, като всичко това се случвало пред очите на децата. Те започнали да пищят и плачат. Ритниците продължили. Жената започнала да вика за помощ.

Чули се стъпки по стълбите и това подплашило побойника, който избягал. Бащата на пребитата пръв се притекъл на помощ. Децата пищели и плачели, а възрастният едва разбирал какво казват. Той вдигнал дъщеря си от земята и я завел на лекар. По пътя жената му разказала, че е била бита от бившия си мъж.

В болницата медиците са констатирали, че жертвата е с контузия на лицето, кръвонасядания на долния клепеч, кръвонасядания на носа, кръвонасядане на брадичката в ляво, кръвонасядане в дясната раменна става и кръвонасядане в дясното бедро.

Пострадалата е подала жалба срещу насилника си. Започнато е било производство.

Няколко месеца по-късно агресивният пловдивчанин се изправил пред съда в Пловдив. Пред магистратите той отрекъл да е пребивал бившата си, като заявил, че жертвата е той. Последният разказал, че екссъпругата му го нападнала с лютив спрей. За подкрепа той повикал двама приятели, които пред съда да разкажат, че очите му били червени след срещата с дамата.

Това обаче не се е потвърдило, тъй като мъжът не е посетил болница и не си е извадил удостоверение за телесна повреда.

В залата на Районен съд бил призован и бащата на пострадалата, който споделил, че чул силните викове на дъщеря си и внучетата си. Когато слязъл пред блока, видял жената в безпомощно състояние.

За това престъпление е предвидено наказание лишаване от свобода до шест месеца или пробация или глоба от сто до триста лева. Поради факта, че побойникът е с чисто съдебно минало и без подобни прояви, магистратите са били снизходителни към него, като го освободили от наказателна отговорност. За това си действие преди седмица мъжа получи присъда, изразяваща се в глоба в размер на 1000 лева.

Решението подлежи на обжалване.