Куче живее завързано за дърво пред блок в Кючук Париж вече един месец. За това сигнализира до TrafficNews пловдивчанин, който живее в района и е разтревожен за животното, което се отглежда в тревната площ на ул. „Бугариево” №5 в район „Южен”. Кучето е от едрата порода кангал, а според читателя ни изглежда недохранено и тъжно.

Мъжът твърди, че многократно е подавал сигнали до пловдивската полиция, както и до фондация „Четири лапи”, но до този момент не вижда да има някакви предприети действия.

Обръщал се е и към собственика на животното, който заявил, че кучето си е негово и ще прави каквото си поиска с него.

„Стопанинът заяви, че може да го нареже и на парчета, ако иска, тъй като кучето било негово. Това е истинска жестокост”, сподели възмутеният пловдивчанин.

По този повод потърсихме директора на Пловдивския общински приют за безпризорни животни „Приятели завинаги” Георги Божев, който заяви, че техен екип е извършил проверка на място.

Установено е, че кучето се отглежда в нехуманни условия, като добави, че в този случай полицията трябва да вземе мерки спрямо собственика на животното. По време на проверката кучето е имало на разположение храна и вода, но въпреки това от приюта са категорични, че условията, в които се отглежда животното са абсурдни и собственикът подлежи на санкция.

Божев заяви, че сигналът за кучето ще бъде предаден до отдел Екология на район „Южен”, както и до общинския инспекторат на Пловдив, тъй като е в техните компетенции да установяват нарушения и съответно да изземат животното.

@trafficnews

Пловдивчанин отглежда кангал, завързан на каишка пред блок в Кючука. За абсурда сигнализира читател на TrafficNews, който заяви, че кучето са намира там вече повече от месец.

♬ original sound - Trafficnews