Клиенти на салон за красота в комплекс „Колодрума“ редовно паркират пред входа на комплекса и блокират движението. За това сигнализират живеещи в комплекса. По техни думи ежедневно им се налага да се саморазправят с потребители на салоните.

„Дами със автомобили за стотици хиляди левове, луксозни прически и маникюри спират неправомерно, без да се съобразяват, че блокират платната. На 50 м. има общински паркинг, но явно дамите не могат да си позволят 2 лв. за него“, коментира пловдивчанинът.

Живеещи твърдят, че редовно сигнализират на Тел. 112 за нерегламентирано паркиране в района, но: „дори „Паркиране и репатриране“ не са в състояние да спрат жадните за красота“.  

Затова днес жител решил да вземе нещата в свои ръце и потърсил вътре в салона клиента, паркирал лъскаво БМВ. От снимка, запечатала неправилното паркиране, личи обаче, че не само този автомобил е неправилно паркиран. В отсрещното платно друга кола – Тойота, също е паркирана, при това на завой.

И макар точно там да се намира знак за репатриране при нарушение, такава санкция не е последвала поне до момента на заснемане.

Местни алармират институциите за по-строг контрол, тъй като редовното нарушаване на правилата е довело да изчерпване на търпението им.