Две кучета са отровени в Стария град в рамките на един месец. На 14 октомври стопаните на 3- годишния бигъл Блейд го откриват мъртъв в двора си, а вчера е отровена немската овчарка на собственика на хотел в архитектурния резерват. Кучето е едва на година.

Ето какво написа във Фейсбук пловдивчанката, която продължава да тъжи за приятеля си Блейд:

За хората и кучетата...В рая се отивало само по заслуги. Ако беше така,вие няма да сте там,а само вашето куче /Марк Твен

Ако беше така,ти със сигурност няма да си там. Ти, който отнемаш животи. Кучешки. Но животи. На моето куче. На кучето на съседа ми. Трудно ми е да мисля за тебе като за човек. Както ми е трудно да ти говоря на ти, защото не те познавам.Защото не познавам хора като тебе. Ти отрови кучето ми. Моето. И кучето на съседа ми. Ти отрови душата ми. Моята. И на съседа ми. Ти направи така , че да изпитаме болка. Аз. И съседът.Ти направи така ,че да се задавим от болка. Ти направи така,че да е пусто. У нас. И у съседа ми. Дори не те питам защо. Дори не искам да видя образа ти, запечатан от камерите. И съседът също не иска. Защото там няма да видя човек. И съседът също. Защото там няма да има човек. Там ще стоиш ти, който отнемаш животи. Така. Без причина. Защото тогава може би ще се изкуша да изрека грозни думи. Защото тогава може би ще се изкуша да попитам кой дава живот на такива като тебе, способни да да причинят толкова мъка. На мене. На детето ми. И на съседа. Прости ни, Блейди,че не те опазихме.Ти със сигурност си вече в рая. По заслуги.