В Пловдив се пуши във всички нощни клубове! Изненадахте ли се? Едва ли, по-вероятно не сте знаели за забраната. И от къде да знаете, че от три години има забрана за тютюнопушене на обществени мяста, като тя е абсолютно фективна. Табелите, които посочват забранените места са по-скоро като фон, а не като заплаха.

И сега за заснетите снимки- това не е скрита камера или част от разследване. Те са снимани от фотографи, наети от самите дискотеки и публикувани в социалните мрежи. Липсва само надслова "Тук се пуши, елате при нас!", но той не е и нужен, тъй като посетителите си позират достатъчно примамливо с цигарка в ръка. Маси, пълни с пепелници и кутии с цигари и персонал, който гледа безразлично. Всичко е на показ, добре онагледено във фейсбук.

За проверяващите органи снимките не са доказателство, тъй като не е извършена проверка в момента на заснемането им. Подобен парадокс се получи и с родния политик Радан Кънев, който беше хванат да пуши в заведение. Снимката обиколи интернет и той най-доброволно потърси институциите, за да си плати глобата. Те обаче му отговорили, че няма как да приемат сумата, тъй като е против правилата.

Така и в нашия случай, клубовете продължават да демонстрират как са над закона(или как той изобщо не съществува), а ни се правим, че сме забравили за забраната. Има ли изобщо такава?

И докато вдигаме ръцето горе за Галин...

И щрак с цигарка в ръката...

 

И докато Илиян се раздава..

Пепелникът се напълнил с фасове...

Не един, а два пепелника на масата...

Да си запалим цигарката...

Айде, наздраве!

Повече новини от деня ТУК

TrafficNews.bg