Нагъл пернишки шофьор на любимата за миньорския град кола "Голф" вбеси столичани. Возилото било паркирано пред жилищен вход, въпреки поставеното антипаркинг колче. 

"Това колче е сложено там, за да не се паркира пред входа. Как да излизат майките с колички или пък ако случайно се наложи Бърза помощ да дойде - откъде да мине носилката", възмущават се граждани.

Наглото паркиране ядосало толкова много живущите, че те не само вдигнали чистачките на колата, но и написали с червило "нещастник" върху предното стъкло.

В социалните мрежи се разрази спор дали саморазправата е ефикасен начин за справяне с проблема. Според някои българинът не разбира от добро, затова само подобни прояви имат ефект. Други пък са категорични, че пукането на гуми, драскането на стъкла и подобни действия не променят нищо. По думите им това е вандалщина и човек губи достойнството си, ако прибегне до такива методи. Извикайте паяк, напишете му акт, но защо трябва да посягате на колата, питат те.

"Нещо с това гнусно червило по прозореца промени ли", пита потребител.

"Направо е трябвало с бухалката всички прозорци да му се начупят", категоричен е друг.

Някои потребители смятат, че това не е вандалска проява, защото червилото ще изтрие. Същевременно обаче е ефикасно, защото заличаването на надписа ще отнеме много време и нерви, за да може паркиралият да си вземе поука.

"Малко му е! Трябва сега и един акт да му жулнат за повреденото колче + неправилно паркиране върху пешеходна зона", гласи поредният коментар.

Според трети шофьорът е жена, която твърдяла, че не видяла антипаркинг колчето.