"Да пътуваш с БДЖ е като да се качиш на влакче на ужасите с неизвестен маршрут". Така определи преживяното читател на TrafficNews.

Приключението с държавните железници започнало нормално, но за сметка на това завършило с нерви и огромно закъснение. Пътникът хванал на 9 юни влак по линия София-Варна с междинна спирка в Пловдив.

"Качих се на бързия влак в 10.30 ч.. Композицията бе пълна с пътници. След като влакът не потегли в уречения час, хората започнаха да търсят информация какво се случва. Едва ли има изненадан, че такава нямаше публикувана нито на сайта на БДЖ, нито пък служителите можеха да кажат нещо“, разказва потърпевшият.

Чакането продължило почти 60 минути, допълва той. Време, достатъчно, за да нажежи атмосферата и да провали нечии планове.

Една жена направи луд скандал, защото закъсняваше за театрално представление в Асеновград и попита кой ще ѝ компенсира загубения хонорар. Отговор не получи. Но пък си изтърва събитието. Никой не благоволи за цялото това време поне да мине и да каже: "слезте и пийте по едно кафе, защото ще тръгнем след час", разказа гневният пътник.

Нервното чакане в композицията било гарнирано и с некомфортно и мръсно купе, показват снимки на читателя ни.  В крайна сметка, след като се качил в бързия влак в 10.30 ч., се добрал до перона на Пловдивската гара малко преди 14 часа.

"А за тези, които пътуват за Варна, не ми се мисли", каза разочарованият клиент на БДЖ и отсече, че това ще е последният път, в който ползва железопътен транспорт.