“Паркирането в Центъра на града е просто невъзможно! В стремежа си всеки шофьор да намери паркомясто максимално близо до магазина или банката, която иска да посети, се получава пълен хаос. В местата в “синята зона” са все заети, а “паякът” дебне постоянно!”, оплака се в редакцията читател на TrafficNews.bg 

Не всеки обаче се притеснява от репатриране. По-смелите и изобретателни шофьори качват автомобилите си по тротоарите, спират в градинките и дори под самия знак, забраняващ паркирането, стискайки палци “паякът” да не вдигне точно тяхното МПС. Това на свой ред предизвика негодуванието на пешеходци.

Пловдивчанка, възмущаваща се на абсурдното паркиране в центъра на Пловдив, изпрати снимка, на която се виждат автомобили, паркирани в 3 редици и то в непосредствена близост до знаци “Забранено паркирането”.

Предвидените санкции са следните: скоба за 10 лева с ДДС за автомобил паркирал в “синя зона” без билетче и 40 лв с ДДС за неправилно паркирано и репатрирано возило.

Факт е, че гостите на града под тепетата стават все повече, както и броят на автомобилите с пловдивска регистрация. За по-конкретни данни направихме справка с един от водещите търговци на автомобили Ангел Кьосев. Той потвърди, че продажбите на нови и употребявани возила през 2015 година са скочили с около 25% в сравнение с предходната 2014 година.

“Впечатление прави и все по-честото наличие на повече от един автомобил в домакиснтво”, сподели пред TrafficNews.bg управителят на “Аутохаус.БГ”.

TrafficNews.bg