Шофьор от Пловдив превърна автомобила си в кокошарник. На абсурдната гледка се е натъкнал читател на TrafficNews, който е забелязал, че в задната част на автомобила са били натъпкани десетки кокошки. Превозното средство се е движило на АМ „Тракия”, а на задната седалка, както и в багажника е било пълно с птици, които са били буквално една върху друга. Освен това се вижда, че багажникът е завързан с тел, за да няма опасност, че би се отворил, а кокошките да изхвърчат по аутобана.

Прозорецът отзад е леко отворен, а от снимките се вижда, че главата на една от птиците се подава през него.

По закон птиците трябва да се превозват в специални каси или контейнери, предназначени за техния вид и размер. Преди товаренето животните се задържат и настаняват за определен период, необходим за адаптиране, и след успокояването им се товарят в контейнерите без създаване на паника, постепенно и когато е необходимо, поединично.Препоръчително е и птиците да се транспортират в полутъмни помещения.

Основна цел е животните да пристигнат живи, здрави и годни да изпълняват своите функции. От друга страна хуманното отношение към животните изисква да не им се причинява ненужно страдание.

Според читателите ни хуманно отношение във въпросния случай категорично липсва. 

Нужно е да се подсигури и санитарен стандарт, чрез който максимално да се избегне рискът от разпространение на заразни болести, който винаги съществува при транспорт на животни.

При такива случай, в които не е осигурен адекватен транспорт на птиците, както и се установи липса на необходимите документи за превозване на животните глобата, която грози нарушителя е над 150 лева в зависимост от броя на животните и установените нарушения.