Дрифтъри отново презвеха хижа Здравец и Копривките научи TrafficNews. С падането на снега вчера, още от обяд в затворената група във Фейсбук „Снежни емоции хижа Здравец” започнаха уговорките между „дрифт мастерите” за нощни състезания.

Малко след 20 часа група е потеглила към снежните местности, като първо са се отправили към Бяла черква. От там по пътя за дрифтирали и са се „пързаляли” в стил „Токио дрифт”. След това купонът е бил пренесен на поляните в хижа Здравец и Копривките.

„Цяла нощ музика и форсиране на двигатели. До 4:00 часа сутринта. Имаше над 50 коли. Днес резултатите се виждат. Пълно беше с хора, предимно млади момичета и момчета. Всичко е разорано, личат си коловозите. Беше ад”, разказа очевидец на среднощната снежна фиеста.

Той допълни, че на място е имало три екипа от Пътна помощ, наети заради честите катастрофи. Полиция – липсвала.

„В Гълъбово имат човек, който следи за полиция. Ако патрулката се отправи нагоре, се подава сигнал и всички се разпръскват. Бягат в различни посоки, за да не ги намерят”, допълва нашият читател.

И днес продължават уговорките между „дрифт мастерите” за пореден купон и въртене на гуми в планината. Освен завидни умения зад волана, забавата е съпроводена от музика и алкохол.   

Припомняме, че в началото на декември Копривките и хижа Здравец оживяха. Дрифтъри превзеха местностите, започнаха и гонките по пътя край Бяла черква.

Започна се! Гонки, дрифтове и катастрофи в снега на хижа ЗдравецСнощи в местността е имало около 20 – 30 автомобила