Хижа Здравец и Копривките се оживиха. И не от ски маниаци или семейства с деца, а от дрифтъри, които само чакат да натрупа бялата покривка, за да демонстрират уменията си зад волана. Оказа се, че  младежите са се възползвали от първия сняг, който вече е замръзнал от ниските температури и най-необезпокоявано са превзели поляните и пътищата край хижата.

Пътят между Копривките и Бяла черква е новото място, където пловдивските рейсъри изпробват възможностите на автомобилите си, а и собствените си такива.

"Започнаха да се правят гонки, дрифтове, вече има няколко ударени коли" твърди очевидец. Според него, снощи в местността е имало около 20 – 30 автомобила.

„Въртяха гуми, занасяха, блъскаха се един друг. По-опасното беше, че дрифтираха на главния път, по завоите. От горе, от долу коли. Това е много опасно и за тях и за нас”, споделя Иван, който е жител в района.

По думите му повече от 2 часа коли са се пързаляли по снега и леда. Нещо повече – по пътя за Пловдив е имало и няколко катастрофи.

„ Не се обаждат на полицията, защото дрифтовете са забранени. Викат си директно пътна помощ. Практиката е и друга. Две катастрофирали коли слизат до Гълъбово или Марково, обаждат се на 112 и казват, че са се ударили на някоя улица. Така си взимат пари от застраховките”, допълва читател на TrafficNews.

Изпълненията на дрифтърите не са останали без публика. Десетки младежи – момичета и момчета, бяха превзели хижа Здравец.

Традиционно снегът и заледяванията, които идват след него, често изкушават дрифтърите да изпробват уменията си във въртенето на гуми. Често обаче подобни изпълнения, както и гонките, водят до тежки последици с фатален изход.