Свикнали сме да приемаме доста родни недостатъци като даденост без дори да им обръщаме внимание. Пъчим се, че сме част от Европейския съюз, бием се в гърдите колко по-добре сме от Румъния, но байганьовщината ни избива всеки път като си хвърляме боклука. Събираме неразделно, по-често оставяме около кофата, отколкото вътре, но понякога вината не е в нас, а в бездействието на институциите.

Конкретната снимка е заснета в квартал "Кючук Париж" на улица "Братя Шкорпил". Контейнерите са четири от години, а хората си хвърлят боклука както си знаят в пликчета и кашони. Разликата от близо година е, че измежду панелките се издигнал нов огромен комплекс. И след строителството броят на контейнерите си остава същият, явно от Общината не предвиждат, че новите собственици изхвърлят боклук. И така кофите са пълни до обяд, а в остатъка от времето просто преливат, алармира читател на TrafficNews.bg. Циганите ровят и разнасят боклука, а при най-малкия вятър всичко отива на улицата. Ето го и удоволствието да си купиш апартамент в нова кооперация- гледка на боклук през терасата.

Вина носят не само институциите, но и гражданите, които също си хвърлят боклука всеки път със затворени очи. Паралелът със Западна Европа е невъзможен, тъй като прилики няма, а само разлики. Въпреки това трябва да се стремим към това да запазим България чиста за цяла година, а не да полагаме усилие един ден в годината.

Още новини четете ТУК!

TrafficNews.bg