ОП „Чистота” и Общината тотално отсвириха  десетки данъкоплатци в Пловдив, сигнализираха наши читатели. Повече от три седмици никой от общинското предприятие не е изхвърлил коша за боклук на кучешката площадка до жп линиите в квартал „Христо Смирненски”. Бирени кутийки, фекалии и други боклуци буквално се роят, а хората вече изхвърлят боклуците си където им падне. Това се случва на метри от базата на друго ОП „Паркове и градини” на Младежкия хълм, които обаче си гледат единствено тревичките и дръвчетата.

„Не може всяка година да плащам данък по 30 лева за кучето си, а срещу това да не получавам абсолютно нищо. От години не е направена нито едно ново място за разходка на кучета в квартала, а единственото в района е изцяло занемарено”, пише нашият читател. Той смята, че парите, които се плащат за кучетата отиват единствено за табели „Забранено за кучета” по парковете.

„Площадката я ползваме повече от 50 души, това прави 1500 лева годишно в общинския бюджет, а на всичкото отгоре сами си я ремонтираме. Решихме с част от собствениците на кучета, че няма да плащаме данъка, докато не видим нещо да се прави целево с парите, които даваме”, допълва нашият читател.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg