Мъж от Видин, обявен за мъртъв от повече от година, води борба в съда, за да докаже, че е жив. До нелепата ситуация се стигнало след кражба на документите му в Чехия. Оказва се, че крадецът починал, но използвал документите на българина.

Как се живее без самоличност, разказва Георги Иванов, пред ТВ7.

Георги е един от многото, които са намерили реализация и по-добър живот в чужбина. През 1994 г. той заминава за Чехия и години наред се реализира като строителен работник там.

Доволен е от работата си и всичко му се нарежда идеално до 2003 г., когато, излизайки от метрото в Прага, някой задига портфейла му с всичките документи за самоличност.

Властите в Прага издават временни документи на Георги, но проблемите му не свършват. Крадецът на самоличността му започва неправомерно да използва данните на видинчанина. Последната легитимация със самоличността на Георги станала в болница в чешката столица. Човекът, предоставил личната карта на Георги в болницата, а няколко часа по-късно починал. И започва абсурдът.

Така Георги повече от година е документално мъртъв и започва борбата, за да докаже, че съществува. Към днешна дата съдът във Видин го призна за жив. Обещанията на компетентните институции към видинчанина са официално да "възкръсне" след Великден.

Георги бе категоричен, че веднага, след като стане легитимен, се връща в Прага, защото в България нищо не било като хората.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg