Дворът на живущи в пловдивското село Белащица заприлича на строителна площадка, след като листове и парчета стиропор, найлони и други строителни отпадъци прелетяха и се стовариха от строежа в съседство. Инвеститор в парцела, където се изграждан нови къщи, е д-р Невен Енчев. 

Причината за инцидента е очевидна - сградите са в процес на строителство, но не са оградени с мрежа, както повелява правилника и закона. Така боклуци абсолютно безпрепятствено падат от по-високите етажи, преодоляват високи огради на съседни имоти и акостират директно върху окосена трева. 

Съседи се оплакват и за други строителни нарушения - вдигане на шум в часовете за почивка и труден достъп заради строителните машини. 

"Всеки има право да строи в имота си, стига да спазва закона", категорични са съседи, които просто искат диалог и ничии права да не бъдат накърнявани на база просто чуждия интерес. 

В крайна сметка служители на фирмата изпълнител са влезли в чуждия двор и са събрали отпадъците. Ако обаче сградата продължава да се строи без предпазни мрежи, това едва ли ще бъде единичен случай. 

Репортер на TrafficNews опита да потърси за коментар д-р Невен Енчев, ала телефонната линия остана свободна.  

Според първоначална информация строящите се сгради ще бъдат превърнати в къщи за гости. 

Припомняме, че не за първи път има проблеми със строителството на известния бизнесмен в Белащица. Няколко предходни проекта  бяха обект на десетки сигнали и проверки. 

Д-р Енчев с тежки клетви заради разследването за строежите му в Белащица ВИДЕОЗдравният мениджър „предупреди” репортер на Господари на ефира, че един ден може да се наложи да ползва услугите му

След скандала! Полицията иска преразглеждане на работното време на “Алхемиста“ на д-р ЕнчевВ Първо районно има регистрирани два случая на сигнали за нарушения

Д-р Енчев: Аз им предложих палат, а те искат да живеят сред боклуци! Селото не може да излезе от Иван СНИМКИМащабна проверка в строящата се резиденция в Белащица, искат строителните книжа на обекта