За нови опити за телефонни измами съобщи читателка на TNS.bg. Майката на жената е получила странен смс на телефона си, увещаващ я да изпрати имейл на лична поща, за да бъдат обсъдени подробности около "много важна транзакция". Абсолютно същото кратко съобщение от същия номер получила и друга пловдивчанка - съседка на първата.

Съобщението уж е от Скот Билфорд - служител на лондонска банка. В него той призовава получателите да пишат на неговия личен имейл. Измамата вероятно цели от хваналите се на кукичката потребители впоследствие да бъдат искани лични данни за осъществяване на мнимия паричен превод. Не е ясно как и защо подобен род измами, ориентирани към хората в англоговорящите страни, вече засягат и български телефонни номера.

Потребителите трябва да са особено внимателни в такива ситуации. Най-честото увещаване е, че далечен роднина ни е завещал няколко десетки хиляди, но рядко става дума за левове - или са паундове, или долари. Схемата и там е същата и цели потребителят сам да даде свои данни, с които да бъдат източени собствените му сметки.

Още новини четете ТУК

TNS.bg